Slået op d.

Trend: er neopren bæredygtigt?

Neopren er gået fra at være en del af funktionstungt sportudstyr til at blive brugt i tøj- og skomoden. Alexander Wang og H&M hysteriet i torsdags 6.  november er et eksempel på eksponeringen af neopren. Wang står jo lang fra alene – både frakker og sko fra en lang række brands udforsker neopren. Det er spændende fra et visuelt og æstetisk synspunkt – ingen tvivl om det.

Neopren falder på en bestemt måde, og dets struktur kan være spændende at udforske som designer i en tid, hvor en trend i fashion er strukturer og nye materialer.  Det er jo en del af designeres DNA at udforske det nye – det ukendte.

Jeg havde måske forestillet mig, at neopren havde nogle bæredygtige kvaliteter,  som kunne forklare, at materialet har indfundet sig i fashion lige nu. Det er i tidens ånd og rigtig mange kendte designere, brands og modepersonligheder fokuserer på bæredygtighed, når de agerer firtsmovere i medierne.

Men neopren har først og fremmest isolerende egenskaber – også nu hvor modebranchen har kastet sig over materialet.

Så lige som vi forbrugere ofte siger noget og gør noget helt andet, når vi vælger design og mode – det man kalder citizen-consumer gab – og derfor går efter det, vi synes er mest lækkert. Så gælder det også designerne. Fokus er også her på trends og moderigtige materialer. Lige nu er det neopren – bæredygtigt eller ej.