Slået op d.

Vinder af Designers Nest AW15: nordisk vildmark og futurisme

Jeg var så heldig at overvære Designers Nest AW15 i fredags og må sige – ud fra den korte præsentation som catwalken giver – at vinderen finske Rolf Ekroth også var min favorit.

Det var en stærk historie om Finland og store kolde vidder tilsat nutidens futuristiske inspiration.

Da Rolfs Ekroths designs ramte podiet var det både fortid – krigere fra det kolde nord – og fremtid i en mere metallisk verden. Men det var først og fremmest en nordisk grundtone som var stærkt overbevisende og helt i forlængende af de øvrige ”legende drenge” som dansk ( og nordisk) design heldigvis bliver beriget med lige nu.

Dommerpanelet  bestod af Chris Pedersen moderedaktør for italiensk Vogue Sara Maino, Henrik Vibskov, designer Leyla Piedayesh fra Lala Berlin samt Guillaume de Piedoue fra eyesontalents.. De havde selvfølgelig haft mulighed for at være tættere på finish, detaljer og materialer end jeg i det hurtige moment som en catwalk er.